İNGİLİZ MADERİA KEKİ

Çok eski yıllara dayanan klasik bir ingiliz keki, bir çok kez yaptım ama hiç fotoğraflayamadığım için maalesef resmini paylaşamadım ama tekrar yaptığım da mutlaka resmi ekliycem.

Buradaki resim kitaptan alıntıdır, bana göre her çay saatinizde size eşlik etmesi gereken bir lezzet deneyin pişman olmazsınız:)

-tereyağ 180 gr
-toz şeker 2/3 sb
-yumurta 3 adet
-limon kauğu rendesi 2 çyk
-un 2sb
-kabartma tozu yarım paket
-meyve kabukları 1/3 sb
-doğranmış badem 1/4 cp
* 1 sb =240 ml

KALIP: 20 cm yuvarlak
DERECE: 160 C
SÜRE : 60 DK

-tereyağı,limon kabuğu ve şekeri kabarana dek iyice çırpın 
-yumurtaları tek tek ekleyip ve herseferinden sonra iyice çırpmaya devam edin 
-un,kabartma tozunu karıştırın ve önceden ısıttığınız fırınınızda 20 dk pişirin , bademleri ve meyve kabuklarını kekin üzerine serpip 40 dk daha pişirin…

KİTAP: WOMEN’S WEEKLY

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s