MARTHA STEWART PEYNİRLİ TART

Bu gün tuzlu bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum,hem çok doyurucu hem de çok lezzetli olan bu tartı hem çay saaatleriniz de hemde kahvaltılarınızda zevkle ikram edebilirsiniz.

Yapımı da çok zevkli olan tartınızın üzerini şeritlerle süsleyerek görünümünü de çok şık bir şekilde sunabilirsiniz…

Tarif Martha Stewarta ait oradaki iç malzemesi daha farklıydı ben benim ağız tadıma uygun olarak degiştirdim iç malzemelerini, sizde kendi damak tadınıza uygun olarak istediğiniz iç malzemesiyle yapabilirsiniz.

24×34 fırın kabı

190 derecede 1 saat 10 dk

un 4 sb
kabartma tozu 1 paket
margarin 45 gr
tereyağ 30 gr
yumurta 4 adet
su 120 ml

iç malzemesi:
beyaz peynir
maydanoz
üstüne:
su 2yk+1 yumurta sarısı (çırpın)

-un ve kabartma tozunu karıştırıp margarin ve tereyağını ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırın
-ortasını açıp yumurtaları ve suyu ekleyip hafif tuzlu bir zeminde toparlanana dek yoğurun
-2 ye bölüp folyoya sararak açmadan önce en az 30 dakika bekletin
-arzu etiğiniz kadar iç malzemelerini karıştırın
-hamurun bir parçasını açıp kalıbınıza serip üzerine iç malzemelerini dökün
-hamurun diğer parçasını da açıp şeritler halinde kesin ve peynirlerin üzerine serin
-üstü için hazırladığınız karışını üzerine sürüp fırınınıza verin..afiyet olun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s