KARIŞIK KURU YEMİŞLİ KEK

Yumuşacık miss gibi bir kek tarifi, limon kokusu ve kuruyemişler birleşince çok lezzetli olacağı belli olan bir lezzeti de hemen not edelim..

-tereyağ 125 gr( oda ısısında)
-limon kabuğu rendesi 1 çyk
-toz şeker 1 1/4 sb
-yumurta 3 adet
-un 1,5 sb
-kabartma tozu 1 çyk
-karbonat 1/4 çyk
-süt 1/2 sb = 125 ml
-limon suyu 1 yk
-fındık 2 yk
-ceviz 2 yk
-badem 2yk

üzerine:
-fındık 2 yk
-ceviz 2 yk
-badem 2 yk

KALIP: 22 cm yuvarlak yada 19 cm derin kare
DERECE: 180 C
SÜRE : 70 DK

-tereyağı , limonkabuğu ve şekeri kabarana dek iyice çırp
-yumurtaları tek tek ekle ve herseferinden sonra iyice çırp
-un,kabartma tozu ve karbonatı karıştırın ve sütle beraber 2 kerede tereyağlı karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
-limon suyu ve yemişleride ekleyin ve karıştırın ve kalıba dökün
-üzerini düzeltip üstü için olan yemişleri serpin ve önceden ısıttığınız fırınınızda 30 dk pişirin ardından üzerini folyo ile sarıp 40 dk daha pişirin
-servis yapmadan önce üzerine pudra şeker serpebilirsiniz

* yunan yılbaşı kekidir, içine bozuk para konarak pişirilir ve para kime çıkarsa yeni yılda şans getireceğine inanılır ^-^

KİTAP: WOMEN’S WEKKLY

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s