İNGİLİZ VİCTORİA KEKİ: VİCTORİA SPONGE

Yine paylaşmak için yapmayı beklemeden kitaptan çektiğim resim ile müthiş bir tarifİ sayfama not edip sizlerle paylaşıyorum,çok klasik bir ingiliz kekidir ve bence çay saatlerinizin baş kahramanı olmaya aday olabilir..hadi denemeye herkese kolay gelsin..

-tereyağ 250 gr
-toz şeker 1 sb
-yumurta 4 adet
-un 2 sb
-kabartma tozu 1 paket
-limon kabuğu rendesi 1 çyk
-reçel 2 yk
pudra şekeri
* 1 sb =240 ml

KALIP: 2 adet 20 cm yuvarlak
DERECE: 180 C
SÜRE : 25 DK

tereyağı,limon kabuğu ve şekeri kabarana dek iyice çırp
-yumurtaları tek tek ekle ve herseferinden sonra iyice çırp
-un,kabartma tozunu karıştırın ve 2 kerede karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ve önceden ısıttığınız fırınınızda verin
-kekleri fırından alınca soğutup birinin üzerine reçei sürün diğer keki reçelin üzerine yerleştirip üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz

*Birkaç püf noktası
yumurta oda ısında olmalı
tereyağı oda ısında yumuşamış olmalı
limon kabuğu gibi esanslar daha iyi koku vermeleri için hep tereyağı ile beraber çırpılmalı
un ve sıvı malzemeler iki kerede eklenmeli

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s