TEREYAĞLI KEK

dsc05723

Klasik ve yumuşacık yapımı kolay bir kek tarifi…
Yapımıyla sizi yormadan her gününüze eşlik edebilecek bir lezzet..
Mutlaka denemeli ^-^

KALIP: 20 CM YUVARLAK
DERECE: 170 C
SÜRE : 70 DK
SERVİS : 22 KİŞİLİK

-tereyağ 125 gr
-limon kabuğu 2 çyk
-toz şeker 275 gr=  1  1/4 sb
-un 225 gr =  1  1/2 sb
-kabartma tozu 5 gr (yarım paket), -karbonat 1/4 çyk
-süt 125 ml =  1/2 sb 
-yumurta 3 adet

dsc05725

– tüm malzemeleri önce yavaş sonra yüksek hızda mikserle çırpın

-20 cm lik yuvarlak fırın kabınıza dökün ve önceden ısıttığınız fırınınıza verin
-fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz

* süt,tereyağı ve yumurta oda ısısnda olmalı
*daha karamelize bir lezzet isterseniz toz şeke ryerine 1 1/3 sb yani 275 gr kahverengi şekerde kullanabilirsiniz

KİTAP:Women’s Weekly Cakes

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s