FIRINDA KIZARMIŞ KARABİBERLİ PATATES KEKİ

527617-1-eng-gb_roasted-potato-and-black-pepper-cakes-470x540

Hem pratik hemde lezzetli bir tarif..Bana göre her yemeyin yanına yakışacağı gibi tek başınada çok çok güzel olacağını düşünüyorum..
ilk fırsatta denemeli..
Soğuk kış günlerinde sıcak sıcak içimizi ısıtmalı evimizi patates kokusu sarmalı..

-patates 250 gr(3-4 mm inceliğinde dilimleyin)
-terayağ 25 gr

*2 adet 120ml alan fırın kabı

-patatesleri tuzlu kaynamış suda yumuşayana dek 3-4 dk pişirin , ocaktan alıp kurulayın
-fırınınızı 230 derecede ısıtın
-tereyağını eritin ve 2 adet fırın kabının içini biraz tereyağı ile yaglayın, bu ölçü iki adet fırın kabı için ama siz miktarı arttırarak kendinize göre ayarlayabilrsiniz
-patatesleri kabına altına dizin , üzeine tereyağı sürün baharatlar ve tuz serpin, sonra tekrar patatesleri dizin ..yine tereyağı sürün..baharatları serpin dolana dek bu şekilde devam edin
-en üstü terayağ ile yağlayıp fırıınıza verin , 230 derecede 25 dk, fırını kısıp 180 derecede 10 dk daha pişirin ve fırından alın
-bıçağı patateslerin etrafında dödürüp fırın kabını bir tabağa ters çevirerek patatesleri çıkartıp servis yapın..
afiyet olsun….

RESİM VE TARİFİN ORJİNALİ :  http://www.deliciousmagazine.co.uk

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s