HİNDİSTAN CEVİZLİ YILBAŞI PASTASI

f5b3a51c0ab3047e78d78a28f3495886

Hem yılbaşı hemde farklı partileriniz için yapabileceğiniz çok şık ve lezzetli bir pasta… Southern Living dergisine Appstore dan aboneyim ve zevkle takip ediyorum hem birbiribden lezzetli tarifler var hemde ev dekorasyonu ile ilgili bir çok fikir bulabilirsiniz..

Verdiğim tarifleri yaparken en çok dikkat edilmesi gereken konular verilen kek kalıbının ölçüsüne mutlaka uymanız, fırının ısısı ve kullandığınız ölçü kabının 240 ml sıvı alan bir su bardağı,fincan vs ne olursa olsun önemli olan aldığı miktar 240 ml olsun:))Artık tarifimize geçelim..

4 ADET 20 CM YUVARLAK KALIP
180 DERECEDE

KEKİ İÇİN:

-hindistan cevizi 1 1/2 sb,
-krema 1 1/2 sb
-toz şeker 2 sb
-tereyağ 340 gr oda ısısında yumuşamış
-yumurta sarısı 3 adet
-vanilya 2 çyk
-un 4 sb
-kabartma tozu 1 paket
-karbonat 1 çyk
yumurta beyazı 4 adet

ARAYA SÜRMEK İÇİN;

-yoğurt 1/2 sb
-kahverengi şeker 3/4 sb
-mısır nişastası 6 yk(unda kullamnabilirsiniz)
-yumurta sarısı 3 adet
-tereyağ 55gr(1/4 sb)
-portalak suyu 2 yk

KREMASI:
-toz şeker 1 sb
-süt 1 sb
-un 1/2 sb
-tereyağ 440 gr oda ısısında
-hindistan cevisi aroması 1 yk
-vanilya 1 çyk
-un,kabartma tozu ve karbonatı karıştırın
-şeker ve tereyağını 2 dk iyice çırpıp içine tek tek yumurta sarılarını ekle ve her seferinde sonra iyice çırpve vanilyayı ekleyin
-kremayı ocakta 5 dk ısıt ve hindistan cevinin içine dök karıştır ve ve 30 dk beklet
-kremlı karışım ve unlu karışımı dönüşümlü olarak çırptığınız tereyağlı karışıma ekleyin unla başlayıp unla bitirin..
yumurta beyazlarını ayrı bi kapta kabarana dek çırp ve karışıma ekleyin ve karıştırdıktan sonra kaplara döküp önceden ısıttığınız fırınınıza koyun , 25-30 dk pişirn
-fırından aldıktan sonra kalıpta 20 dk bekletin , kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın
KREMA:
-şeker,süt,un bir kaba koyup ocakta karıştırarak 10 dk pişirin
-ocaktan alıp bir kaba koyun ve üzerine değecek şekilde plastik folyo ile örtp 30 dk soğutun
-tereyağını pürüzsüz olana dek çırpın ve içerisine azar azar muhallebiyi ekleyip çırpmaya devam edin içine hindistan cevizi aromasını ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın

ARA KREMASI:
-yoğurt,yumurta sarılarını ,kahverengi şekeri ve mısır nişastasono ocakta 10-15 dk kaynayıp koyulaşana dek karıştırarak pişirin
-ocaktan alıp tereyağı ve portakal suyunu ekleyin karıştırın
-cam bi kapta üzerien değecek şekilde bir plastikle üzerini örtüp 30 dk soğutun ve kullanana dek dondurun

-Bana göre araya istediğiniz farklı bir kremayı yada marmelatıda sürebilirsiniz..

-Kek katlarının arasına ara kremasını sürüp üst üste yerleştirin , son olarakta dış kremasını sürüp üzeini pişrdiğiniz ve süslediğin kurabiyelerle süzleyip servis edebilirsiniz..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s