PROVENCE USULU SEBZE GRATEN

provencal-vegetable-tian

Hem sağlıklı hem pratik hemde lezzetli bir tafife kim hayır diyebilir..Bu pratik lezzeti de denemek üzere hemen çevirip sayfama kaydetmek istiyorum..

Resim orjinal siteden alıntıdır ve orjinal tarif için  SAVEUR  tıklayınız

sızma zeytin yağı – 6 yk
beyaz soğan- 2 adet büyük
sarımsak – 6 diş kıyılmış
kabak- 450 gr
patlıcan – 700 gr
domates – 700 gr
(kabak , patlıcan ve domatesleri ince ince dilimleyin)
tuz-karabiber ve 2çyk kekik

-öncelikle orta ateşte sağan, baharatlar ve tuzu ekleyip 5 dk pişirin ve ardından sarımsakları ekleyip 2 dk daha pişirin ve ocaktan alın
-dikdörtgen bir fırın kabına ocakta pişirdiğiniz soğanlı karışımı dökün ve üzerine sebzeleri resimde göründüğü gübü düzün
-son olarak tuz-karabiber serpip zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırınınıza verin
-205 derecede 15 dk pişirip fırını 180 dereceye kısıp 45 dk daha pişirin
-soğuduktan sonra fesleğen yaprakları ile süsleyip servis edebilirsiniz..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s