ELMALI TART-KEK

DSC00760

Bana göre sonbahara en çok yakışan lezzetlerden biri de elmalı tatlardır.Bu tart-kek  evinizi missss gibi elma ve tarçın kokusu ile dolduruyor emin olun..Görünümü kek’e benzediği için ismi tart-kek , çok severek devamlı yaptığım bir lezzet serin sonbahar gecelerinde içinizi ısıtıcağına emin olun…

DSC00775

ELMALI TART-KEK

Tereyağı -230 gr
Şeker – 1 cp
Yumurta – 2 adet
Kabartma tozu – 1 paket
Un -3 ¼ cp ( yetmezse ¼ cp daha ilave edebilrsin)
Limon suyu – 1 limon

İç Malzemesi:
Elma – 10 adet
Üzüm – 1 cp
Şeker -1/4 cp
Tarçın 1,5 çyk
Limon suyu

22,5 x 30 cm dikdörtgen kalıp
190 derecede
-tereyağını ve şekeri iyice çırp ve yumurtaları ekleyip 3 dk daha çırp
-mikserin hızını kıs ve kabartmatozunu ekle çırp ardından limon suyunu ekle yine çırp
-kısık hızda iken 3 ¼ cp unu ekle ve karıştır ; hamur yumuşak kıvamda olmalı ama kek hamuru gibi olmamalı eğer öyle geliyorsa ¼ cp unu da ekle .
-hamuru elinde topla ve ikiye bölüp dikdörtgen disk yap sar ve en az 2 saat dolaba koy .Dolapta 3 gün de durabilir.
-iç için elmaları dilimle ve tüm malzemeyi karıştır.
-hamurları kalıba uygun ölçüde açıp birini kalıba ser üzerine elmaları dök diğer hamuru en üste ser kenalarını kıvır üzerine su sürüp şeker serpip  ve fırına verin.Afiyet olsun..

DSC00772

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s