Klasik Çikolatalı Kek

 

321197-1-eng-GB_4469-470x540

Kek için;

Tereyağı 225 gr ( yumuşamış)
Pudra şekeri 225 gr
Yumurta 4 adet
Un 100 gr
kabartma tozu 1 paket
Kakao 2 yk
Krema için;
Bitter çikolata 225 gr
Tereyağı 225 gr
Pudra şekeri 175 gr

180 derecede
25 dakika
2 adet 20 cm lik yuvarlak fırın kabı

-tereyağı ve şekeri iyice çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin
-un, kakao,kabartma tozunu da ekleyip karıştırın ve kalıplarınıza döküp fırına verin
-kremayı yapmak için ocağın üzerinde kaynayan su dolu bir kapın üzerine bir kap koyup çikolataları eritin
-tereyağı ve pudra şekerini çırpıp erimiş çikolatalarıda ekleyip karıştırın
-kekiniz soğuduktan sonra bir parçasının üzerine kreamyı sürüp diğer kekide üzerine kapatın

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s