Bayram Tatlısı: Kalburabastı Tatlısı

işi
Bu gün çok lezzetli bir tatlı olan kalburabastı tarifine yer vermek istiyorum

erimiş tereyağ 1 su bardağı
süt 1/2su bardağı
kabartma tozu 1paket
yumurta 1
un 4 su bardağı
toz şeker 1/4su bardağı
dövülmüş ceviz 100gr
şerbet:
su 3 su bardağı
toz şeker 2,5 su bardağı
limon suyu 1/ 2 tk
190 derece de
-toz şeker ,su ve limon suyunu bir tencereye koyarak yüksek ateşte 5 dakika kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakarak öncelikle şerbeti hazırlayın
-un ve abartma tozunu karıştırıp eleyin
-ayrı bir kapta yumurta ,erimiş tereyağ ,şeker ve sütü iyice çırpın,içine unu ekleyip yoğurarak hamur haline getirin
-hamurdan küçük toplar kopartıp bir tel süzgeç veya kalburun üzerinde yassılaştırın tam ortasına cevizleri yerleştirip hamurun iki ucunu birleştirerek kapatın,yağlanmış tepsinize dizip önceden ısıttığınız fırına verip üzeri kızarana dek pişirin
-fırından çıkartın ve soğutulmuş şerbetinizi dökün…afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s