Şeker Hamuru ile Kaplamaya Uygun Kurabiye Tarifi

image (24)

Çok uzun zamandır şeker hamuru ile kaplamaya uygun kurabiye tarifi soran okuyucularımdan oldukça fazla mail alıyorum..Hepsine mail yoluyla tarif gönderdim ve şimdi de artık sayfamda da yayınlıyorum..

En önemli kural kabartma tozu olmaması çünkü ne kadar az koyarsanız koyun mutlaka kabarır kurabiyeler

Bir diğer kural ise hamuru dolapta mutlaka soğutmak..
Herkese kolay gelsin…

un 4 sb =
tereyağ 220 gr ( oda ısısnda beklemiş )
toz şeker 2 sb =
yumurta 2 adet (oda ısında )
limon kabuğu rendesi 1çyk

– tereyağı ve şekeri iyice mikserle çırpın
-içine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin
-un ve limon kabuğunu ekleyip hafifçe mikserle çırptıktan sonra elinizle hamuru oluşturana dek iyice yoğurup hamuru toparlayın
-hamuru 3 e bölüp basık bir disk şeklini verin ve plastiğe sarıp dolapta 2 saat bekletin
-hamuru hafif unlu bir zeminde açın ve istediğiniz kalıplarla kesip öncede ısıtılmış 180 derecelik fırınınızda pişirin

Reklamlar

3 thoughts on “Şeker Hamuru ile Kaplamaya Uygun Kurabiye Tarifi

  1. Favori kurabiye tarifim limon yerine bi kaç damla vanilya aroması ekliyorum herkes bayılıyo.. Çok teşekkürler..

    Beğen

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s