Üzümlü Ve Limonlu Kurabiye

image (3)

Bu gün çok ama çok lezzetli bir kurabiye tarifim var,denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum ve memnun kalacağınızdan eminim.Yapımı gerçekten çok pratik olmasına karşılık ağızda eriyen lezzetiyle çok seveceğinizi düşünüyorum.Tarifi Delicious magazine dergisinin sitesinde görüp denemiştim ve o günden beri sık sık yaptığım ,denediğime de çok memnun olduğum lezzetlerin içindedir.

Genelde aksi belirtilmedikçe tüm kurabiyeler de kullanılan malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat ederseniz çok daha lezzetli olacaklardır.Bugünkü tarifimde de özellikle yumurta ve ve tereyağının oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz,böylelikle lezzetlerine lezzet katacaklardır..şimdi tarife buyurun

MALZEMELER

tereyağı 150gr(oda ısısında yumuşamış)
toz şeker 125gr
limon kabuğu rendesi 1
yumurta sarısı 2 adet
un 250gr
tarçın 1/2 çyk
kuru üzüm 40 gr

YAPILIŞI

180 C
20dk

-öncelikle tereyağı,şekeri ve limon kabuğunu çok iyi çırpıp içine yumurta sarılarını ekleyin ve pürüzsüz olana dek
-kalan tüm malzemeleri ekleyin ve hamuru elde edene dek nazıkçe yoğurun
-hamurunuzu 5,5 mm inceliğinde açıp arzu ettiğiniz şekilde kalıplarla keserek tepsinize dizip önceden ısıttığınız fırına verin.
-fırından çıkınca üzerine ister pudra şekeri ister toz şeker serpip servis edebilirsiniz…afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s