Tart ve Paylar Hakkında Bilgiler

1024px-FoodApplePie
Güzel bir yemeği sonlandırmanın ve çay saatlerinize ayrı bir tat katmanın en güzel ve lezzetli yolu olan yılın her mevsiminde içini farklı malzemelerle doldurabileceğiniz paylar ilk olarak Yunanistan da ortaya çıkmıştır.

Paylar alt ve üst parça olmak üzere iki hamurdan oluşur. Hamurun bir parçasını kalıba serip diğer parçayı da dilerseniz dolgu malzemesinin üstüne serebilir veya şekilli kalıplarla kesebilir yada şerit şeklinde kesilmiş parçaları dizebilirsiniz.

Pay hamurunun temel malzemeleri tereyağ, un ve soğuk sudur.Lezzetli bir pay yapmanın kuralları;

-Tüm malzemeleri soğuk kullanmak,unu bile dolapta soğutabilirsiniz,tereyağını da küp şeklinde keserek soğutursanız daha faydalı olur.
-Hamurla fazla oynamamak
-Hamuru açmadan önce en az 2 saat dolapta bekletmek
-Suyu soğuk kullanmak ve azar azar eklemek
-Fırına vermeden önce dolapta soğutmak
-Önceden ısınmış sıcak fırında pişirmek
Elmalı paylar Amerika da adeta bir klasiktir.
Üzerini farklı motifli hamurlarla süsleyerek değişik bir görünüm kazandırabilirsiniz

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s