Macar Tartı

626-109_hungarian_shortbread_300

Bu gün ki tarifimizi SAVEUR sitesinde gezinirken gördüm ,görüntü gerçekten muhteşem ve yapımıda oldukça pratik ..Aslında bu tarif
Baking with Julia by Dorie Greenspan ‘nın kitabındanmış .
Baking with julia çok sevgiğim bir kitabımdır ve tarfide kitabımda denemek üzere işaretlemişim zaten ama denemeye bir türlü fırsat bulamadım..
Tesadüt sitede gezinirken yine aynı tarife rastlamışım sizlerle çeviri olarak paylaşıyorum resimde direk olarak orjinal halinin resmi yani siteden alıntıdır…
ama ilk fırsatta deneyip kendi yaptığımın resimlerini ve yorumlarımıda paylaşacağım:)

un 2 sb
kabartma tozu yarım paket
tereyağ 220gr
toz şeker 1 sb
yumurta sarısı 2 adet
şeker 1 sb
marmelat 3 /4 sb

1sb=240ml

180 C 25dk
25 cmlik yuvarlak kalıp
-un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin
-baska bir kapta tereyağını iyice çırpıp içine şeker ve yumurtaları ekleyip 4 dk çok iyi çırpın ardından kuru malzemeleri de ekleyip 1 dakika daha çırpın ve hamuru eliniz ile hamuru toparlayın
-hamurdan 2 disk yapın ve plastiğe sarıp en az 30 dakika en fazla 3 gün dolapta bekletin
-hamurun bir parçasını alın ve kalıbınıza rendeleyin ve elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve birbirlerine yapıştırın ardından marmelatınız sürün ve diğer hamuru da marmelatın üzerine rendeleyin ve önceden ısıtlmış fırınınıza verin

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s