Lane Kek

200712_omag_lane_220x312

tereyağ 220 gr
kek un 3 1/2 sb
kabartma tozu 1paket
süt 1 sb
vanilya 1çyk
toz şeker 2 sb
yumurta beyazı 8 adet

içi:
tereyağ 110gr
yumurta sarısı 8 adet
şeker 1 sb
kuru üzüm 1 sb
ceviz 1 sb
hindistan cevizi 1 1/4sb
vanilya 1 çyk
1/4sb burbon yada viski (alkol kullanmak istemiyorsanız portakal suyu da kullanabilirsiniz)

160 C 25 dk
3 adet 25cm yuvarlak fırın kabı

–un ve kabartma tozunu karıştırın
-süt ve vanilyayı karıştırın
-tereyağını iyice kabarana dek çırpın
-un ve sütü dönüşümlü olarak 3 kerede tereyağlı karışıma ekleyip çırpın
-ayrı bir kapta yumurta beyazlarını iyice çırpın ve diğer karışıma ekleyip hafif bir şekilde bir spatula ile karıştırıp kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırınınıza verin
içi:
-tereyağını eritip soğutun ve içine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip tekrardan orta ateşte karıştırarak 10 dk pişirin
-içine üzümleri,cevizi,viski yada portakal suyunu ekleyip karıştırın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin
-keklerin aralarına hazırladığınız içi sürüp üst üste dizin ve tüm yüzeyini ve kenarlarını da kaplayıp donması için beklettikten sonra servis yapın..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s