İngiliz Scone Tarifi

unnamed (12)

İngiliz çay saatlerinin en geleneksel lezzeti scone’lardır.Yumuşak ve çok tatlı olmayan bir çeşit ingiliz kurabiyesidir.
Genellikle tereyağ yada krema ve reçelle beraber yenirler.
Fakat arzu ederseniz sadede yiyebilirsiniz İki türlüde çok lezzetlidirler.Scone yaparken şunlara dikkat edilmelidir

-Tereyağ soğuk ve küp küp kesilmiş olmalı
-Hamurla fazla oynanmamalı
-Çok sıcak ve önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli
-Yumuşak ve yapışkan bir hamur elde edilmelidir
Şimdide çok beğenerek yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.

Un 455gr
Kabartma tozu 1,5paket
Tereyağ 65gr
Şeker 60gr
Yumurta 2 adet
Süt 220ml

220derecede
15dk
20 adet

-Un ve kabartma tozunu karıştırıp tereyağını ekleyin,parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı gibi olana dek karıştırıp şekeri ekleyin
-Yumurtaları çırpıp sütün içine ekleyip karıştırın,2yk üslerine sürmek için ayırdıktan sonra unlu karışıma ekleyin ,çatalla iyice karıştırın
-Hafif unlu bir zeminde 10 kez yoğurun.Hamur yumuşak ve yapışkan olmalı.
-Hamuru elinizle bastırarak 2cm kalınlığına getirip 4cmlik kalıplarla kesin
-Tepsiyi dizin ,kalan hamuru toparlayıp birkaç kez yoğurduktan sonra aynı işlemleri yapın
-Üstlerine önceden ayırdığınız karışımı sürüp önceden ısıttığınız sıcak fırına verin
-Sconları tel ızgaranın üzerinde soğutup tereyağ ve reçelle servis yapabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s