İngiliz Battenberg Kek

DBC Trad-8205

Hem göze hem de damak tadınıza hitap eden şık ve leziz bir keke hangimiz hayır diyebiliriz ki.İşte bahsetmek istediğim lezzet bu her iki özelliğede sahip,
Battenberg kek klasik bir İngiliz kekidir,ortaya çıkışı ise 1880’li yıllarda kraliçe Victorya ‘nın torunu olan prenses Victorya ile Louis Alexander Mountbatten evliliği onuruna yapılmasıyla meydana gelmiştir. 1880 yılında ilk olarak ortaya çıkan bu kekin olarak satışa sunulması ise 20.yüzyılın baslarına dayanmaktadır.
Kek genellikle iki renk kekin çapraz bir şekilde dizilip kayısı reçeliyle birbirine yapıştırılıp son olarakta üzeri marzipanla kaplanması sonucu hazırlanır.Keklerin rengi genel olarak sarı ve pembedir,ama siz arzu ederseniz zevkinize gore başka iki renkte tercih edebilirsiniz.
Yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biri iki renk kekinde aynı ölçülerde kesilip dizilmesidir.Bu kadar anlatımdan sonra şimdi de tarifimize geçelim isterseniz…

Tereyağı 150g
Toz şeker 150g
Yumurta 3 (hafifçe çırpın)
Vanilya 1pk
Un 150g
Kabartma tozu yarım paket
Süt 30ml
Birkaç damla gıda boyası
Kayısı reçeli
Birkaç damla su
Marzipan 200gr

**Fırın kabı ölçüsüne lütfen uyunuz
-tüm malzemeleri kek hamuru kıvamına gelene dek iyice çırpın
-15cm lik kare bir fırın kabını yağlayıp aleminyum folyo ile ortadan ikiye ayrın
-hamurunuzun yarısını bir kaba alıp birkaç damla pembe gıda boyası ekleyip karıştırın,diğer yarısınada sarı renk ekleyin
-önceden ısıtılmış 200 C 30 dk pişirin
-fırından aldığınız keki iyice soğumaya bırakın
-iki keki de kalıptan çıkartım üstlerini bıçak yardımıyla düzeltip pürüzsüz ve aynı seviyeye getirin
-pembe keki uzunlamasına ortadan ikiye kesin,şimdide sarı kek aynı şekilde kesin
-birkaç damla su ile kayısı reçelini ocakta ısıtıp keklerinize sürün ve birer pembe ve sarı keki yapıştırın
-kalan diğer kekleride renkler çapraz olacak şekilde üstlerine yerleştırin
-üstlerine hafifçe kayısı reçeli sürüp marzipanla kaplayın
-1 saat dolabınızda beklettikten sonra servis edebilirsiniz.İşte hem göze hem mide hitap edecek olan kekiniz hazır…afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s