Çilekli Kek

mld104984_0810_cake_03_vert
Bu muhteşem keki MARTHA STEWART ‘ın sitesinde görünce hemen çevirip eklemek istedim.Tam çilek mevsimindeyken hemen denemeli…

tereyağı 220gr(oda sıcaklığında)
un 3 su bardağı,
kabartma tozu 1 paket
karbonat 1/2 çyktoz şeker 1 3 / 4 su bardağı
yumurta, 2 adet ( oda sıcaklığında)
süzme yoğuty 1 1 / 3 su bardağı
vanilya** Dolgu için

çilek 90 gr ( dilimleyin)
toz şeker 1 / 4 su bardağı
1 yemek kaşığı taze limon suyu
krema 2 su bardagı
pudra şekeri 3yk
marmelat

* 180 derecede 40 dakika
* 23cm’lik iki adet yuvarlak fırın kabı

-fırınınızı 180 derecede ısıtın ve keke kalıplarınızı hafifçe yağlayıp hazırlayın
-un , karbonat ve kabartma tozunu karıştırın
-baska bir kapta tereyağı ve şekeri iyice kabarana dek 2 dk çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyip hepsinden sonra iyice çırpın
-unu ve süzme yoğurdu dönüşümlü olarak ekleyip çırpın
-kek karışımınızı kalıplarınıza döküp fırınınıza verin
– keklerinizi fırından aldıktan sonra 20 dk bekletip kalıptan çıkarın
-çilekleri, şekeri ve limon suyunu karıştırın 30 dk bekletin suyunu süzüp ayırın
-pudra şekeri ve kremayı çırpın
– kekleri ortadan ikiye bölün , böylece 4 parça kekiniz olacak
-her katın arasına süzmüş olduğunuz çilek suyunu, marmelatı ve kremayı sürüp kekleri üst üste dizin
-üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz:))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s