Limonlu Üzümlü Cupcake

BAYRAMMENS1
Yapımı çok pratik ancak çok çok lezzetli olan bu cupcakelerin lezzetinin sizleri de buyuleyeceğine eminim…benim çok severek sıklıkla yaptığım bu lezzet tadına bakan herkes den de tam not aldı ve tarifi istendi..:-)
Tarifin orjiinali Martha Stewart’a aittir ben çok küçük bazı değişiklikler yaptım bakalım sizler nasıl bulacaksınız

Tarifi denerken ölçülere,fırın ısısına ve özellikle belirttiğim noktalara uyarsanız sonuçtan çok memnun kalacağınıza eminim…

* MALZEMELER
un 3cup
kabartma tozu 1,5 paket
tereyağ 220gr
toz şeker 1 3/4cup
yumurta 4 adet
vanilya 1 paket
tarçın 1tk
süt 1 1/4 cup
limon kabuğu 1,5 çyk
kuru üzüm 1/4cup

**1cup=240ml(240 ml alan bir bardakta kullanabilirsiniz)
**tereyağı ve yumurtanın oda ısısında olmasına dikkat ediniz
28 adet
180 C 3ODK

-tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelen dek iyice çırpın ve içerisine tek tek yumurtaları ekleyin ve her yumurtadan sonra çok iyi çırpmaya devam edin,limon kabuklarını ve üzümleri ekleyin..
-un,kabartma tozu,vanilya ve tarçını karıştırıp ve üçe bölüp sütle beraber dönüşümlü olarak yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin(yani unun 3te 1’ini ekleyin karıştırın sonra sütün 3te 1’ini ekleyip karıştırın ….yine un….yine süt……)
-hafifçe yağladığınız kapların 3 te 1’ini doldurup önceden ısıtılmış fırınınıza verin…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s