Martha Stewart’tan Ratatuy Tarifi -Ratatouille

image (32)Bu çok severek yediğim yemeğin tarifini MARTHA STEWART ‘ın sitesinde görünce mutlaka sayfama eklemeliyim diye düşündüm..Hafif ve sağlıklı ister etin yanında, ister balık ..makarna ..yumurtanin yanında isterseniz de yalnız başına yiyebilirsiniz…

zeytinyağı – 1 / 3 çay bardağı
soğan -2 orta boy soğan
Kıyılmış sarımsak – 4 diş
patlıcan -2 adet büyük (şeritler halinde soyulmuş ve küpler halinde kesilmiş)
kabak 4 – 5 adet orta boy( küpler halinde kesilmiş)
tuz ve karabiber
kırmızı biber – 3 adet sarı veya kırmızı biber
doğranmış domates – 30 gr
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 / 2 bardak kıyılmış taze fesleğen

-tencerenizi ocağa alın ve orta ateşte soğanları 5dk kavurun ardından sarımsakları ekleyip 1 dk kavurun
-patlıcan, kabak ve tuz -karabiber de ekleyin
-3/4 sb su ekleyip bir kez karıştırın ve ağzını kapatıp 5dk pişirin
-kırmızı biberleri de ekleyin ve yine ağzını kapatıp 5dk daha pişirin
-domates ve fesleğeni ekleyin kapağı çok az açık kalacak şekilde kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek 15-20dk pişirin ve ocaktan alıp servis yapın..afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s