Limonlu Barlar

4422975169_c163c808ac_oBu gün sık sık çok severek yaptığım limonlu bar tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Limonun o mükemmel rahatlacı kokusu ve lezzeti bu tarifimi mükemmel bir hale getiriyor, denemenizi tavsiye ettiğim ve sonucundan çok memnun kalacağınıza inandığım tarifimi denerken kalıp ölçüsüne uymaya dikkat edin, aksi taktirde istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.
Bir tarifi verirkende yaparken de dikkat edilecek en öneli noktalardan birşde kalıbın ölçüsüdür.Eğer kalıbuınız büyük gelirse hamur çok fazla yayılacağından çok ince olacak yada kalıbınız küçük gelirse pişerken hamur olup kıvamı bozulacaktır.
Verdiğim tüm tarifleri uygularken lütfen kalıp ölçülerine dikkat edin..şimdi sıra tarifte , afiyiet olsun..:)

hamur için:

un 1 1/3 cup
şeker1/4cup
tereyağ 110gr

1cup=240ml= 1Cup yerine 240ml alan bir su bardağıda kullanabilirsiniz

dolgusu:
yumurta 2 tane
şeker 3/4cup
un 2 yk
kabartma tozu 1/2çyk
limon suyu 3yk
pudra şekeri

180c

20cm kare fırın kabı
-tüm hamur malzemesini karıştırıp ekmek kırıntısı gibi olana dek karıştırın ve hamuru bastırarak kalıbınıza yayıp 20 dk pişirin
-tüm dolgu malzemesini çırpıp fırından aldığınız hamurun ğzerine döküp tekrar fırına verin ve 20 dk daha pişirin

-üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s