Elmalı Kafes Pay

unnamed (10)

30dakika
8 tane küçük fırın kabı(7cm’lik)
Un 250gr
Tereyağ 125gr
Pudra şekeri 4yk
Yumurta 1 adet
içmalzemeleri:
Elma 5 aet
Şeker 3yk
Limon suyu ve kabuğu 1’er çyk
Ceviz 1/2çyb
Kuru üzüm 1/2çyb
üzerine:
1 yumurta ve 1yk su (çırpılmış)
şeker(serpmek için
-Un ve pudra şekerini karıştırıp içine tereyağını ekleyin ,parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı gibi olana dek karıştırıp içine yumurtaları ekleyin
-Hamuru toparlayıp birkaç dakika

yoğurun ve buzdolabında 45 dakika bekletin
-Elmaları soyup küçük parçalar halinde doğrayıp tüm iç malzemeyle karıştırın
-Her kabın içini doldurun
-Hamurunuzu ince bir şekilde 30cmlik yuvarlak olarak açıp şeritler kesin
-Şerit parçalarını elmaların üzerine dizin
-Yumurtayı sürüp şeker serptikten sonra ısıttığınız fırına verin-Ilık olarak servis yapabilirsiniz.
**Pay ‘ın hamuru klasik bir tatlı pay hamurudur ,içine koyduğumuz pudra şekeri ve yumurta sayesinde daha yumuşak olur,buda kopmasını kolaylaştırır bu yüzden genellikle tek hamurlu tariflerde kullanılır. Tek alt yada üst olarak.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s