Limonlu Kek

2009-12-30YILBAIKEKLER1

Her zaman severek yaptığım çok hafif ve missss gibi limon kokusuyla tüm evi kaplayan oldukça hafif ve lezzetli bir kek..İçerisindeki yağ miktarını az oluşu da fazla yağ kullanmayı sevmeyenler için ideal bir seçim olmasını sağlıyor .

2009-12-30YILBAIKEKLER

 

süzme yoğurt 1 sb
limon kabuğu 2çyk
limon suyu 3yk
un 2 1/4 sb
kabartma tozu 1paket
karbonat 1/2 çyk
tereyağı 60 gr ( oda ısısında )
şeker 1 1/4 sb
yumurta 3 tane( oda ısında)
yumurta beyazı 3 tane
** ölçü için 240 ml alan bir su bardağı kullanınız

23cm yuvarlak kalıp
160 C
45dk
-süzme yoğurt, limon suyu ve limon kabuğunu karıştırın
-ayrı bir kapta un,karbonat,kabartma tozunu karıştırın
tereyağı ve şekeri kabarana dek çırpın ve yumurta ve yumurta beyazını teker teker ekleyip her seferinden sonra iyice çırpın
-süzme yoğurtlu karışımıda ekleyip karıştırın
-unu da ekleyip yalnızca unu yiyene dek nazıkçe karıştırın
-kalıba döküp önceden ısıtılmış fırına verin..
-üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s